< terug naar nieuwsoverzicht

WITh accountants met bewoners van St. Jozef naar het speelgoedmuseum

21/11/2019

Maatschappelijk betrokken

…dat zijn wij: WITh accountants, het meest ervaren en professionele accountantskantoor voor ideële organisaties

… dat is St. Jozef, een woonzorgcentrum midden in het karakteristieke dorp Hooglanderveen

… dat is Matchpoint Zinvol Zaken Doen!, de intermediair zonder winstoogmerk die Betrokken Ondernemen in de regio Amersfoort faciliteert

Op donderdag 6 december zijn we met verschillende WITh medewerkers en met de bewoners van St. Jozef naar het Speelgoedmuseum in Terschuur geweest. Machpoint heeft dit maatschappelijk project georganiseerd.

Het was dit een hele mooie ervaring, om rechtstreeks met de doelgroep van een maatschappelijke organisatie (de bewoners) contact te hebben en als vrijwilliger hen een plezierige dag te bezorgen. In het dagelijkse leven hebben contact met maatschappelijke organisaties zelf binnen de accountancywerkzaamheden. De bijzondere ervaring nu was hoe het contact verloopt met de doelgroep van een maatschappelijke organisatie.

Het mooie was dat er één op één contact en begeleiding was tussen medewerkers van WITh accountants en de bewoners, in totaal c.a. 15 duo’s.

Er zijn persoonlijke belevingen gedeeld. We hebben ervaren hoe mooi het is om met de doelgroep om te gaan, maar anderzijds ook hoe intensief het is om met hen bezig te zijn. We hebben ervaren hoe mooi het is en wat het doet met persoonlijke beleving om op deze manier uit de comfort zone te stappen. De begeleiding van St. Jozef gaf aan positief verrast te zijn over de heel andersoortige en open gesprekken die er gevoerd werden dan regulier, in het woonzorgcentrum zelf. De maatschappelijke betrokkenheid, drive en intrinsieke motivatie van de WITh medewerkers is gebleken in het contact met de bewoners.

Het was een enorm geslaagde dag: een mooie ontmoeting met maatschappelijke relevantie. Een aanrader voor iedereen!

Ps: Ben jij onze nieuwe collega die de volgende keer meegaat? Bekijk onze vacatures hier en solliciteer!