Non-assurance

Wij geloven dat ideële organisaties gebaat zijn bij professionele, hoogwaardige ondersteuning. Daarom bieden we u méér dan controle of beoordelen: we stellen de jaarrekening samen, voeren uw administratie, adviseren en ondersteunen u bij de inrichting en toetsing van uw administratieve organisatie en de interne beheersing.

Ook kunt u bij ons terecht voor advies over fiscale vraagstukken, juridische zaken, personeelszaken dan wel automatiseringsmogelijkheden. Wij ontzorgen u waar dat kan, zodat u al uw energie kunt inzetten voor het verwezenlijken van uw droom. Dichtbij. Op een manier die open en integer is, eerlijk en transparant.

Samenstellen jaarrekening

De jaarrekening is het sluitstuk van de financiële administratie. De periode van het samenstellen van het jaarverslag kan als hectisch en tijdrovend worden ervaren. Wij stroomlijnen het proces van het opstellen van het jaarverslag voor u, waarbij we werken volgens de wettelijke vereisten voor samenstellingsopdrachten.

Administratieve dienstverlening

Factureren, debiteurenbeheer, crediteurenbeheer (waaronder het betalingsproces) of het verwerken van de administratie? Wij zorgen voor gestroomlijnde processen en dienstverlening passend bij (de omvang van) uw organisatie en uw werkwijze.

Tussentijdse rapportages

Naast het opstellen van de jaarrekening zijn we ervaren in het opstellen van tussentijdse cijfers. De non-profitsector heeft te maken met toenemende eisen aan de verantwoording. Professionalisering, innovatie van de rapportages en verslaggeving kunnen bovendien vragen om een frisse blik. Als adviseur staan we naast u en denken we met u mee. Transparant en met betrouwbare cijfers naar buiten treden is en blijft belangrijk.

Begroten

Een begroting is een waardevol sturingsinstrument. Wij kunnen u helpen bij het opstellen en doorrekenen van een gedegen begroting. Met onze professionele blik zijn we in staat een heldere systematiek toe te passen, een lastenverdeelstaat en liquiditeitsprognose op te stellen en verwachtingen te formuleren.

Vrijwilligers planten bomen

Interim opdrachten

Wij werken niet alleen graag voor u, maar vooral mét u. Wij geloven in persoonlijke contacten en proactieve advisering. Indien nodig zorgen we daarom voor tijdelijke vervanging van medewerkers. We combineren onze inhoudelijke kennis met een praktische invalshoek. We weten wat aanpakken is en zorgen ervoor dat achterstanden worden weggewerkt. We tonen onze betrokkenheid door optimaal bereikbaar te zijn en alert te reageren op door u gestelde vragen.

Administratieve Organisatie (AO) en Interne Beheersing (IB)

Wij adviseren en ondersteunen u bij de inrichting en toetsing van uw administratieve organisatie en de interne beheersing. We brengen niet alleen de administratie en financiële stromen in kaart, maar kijken ook naar processen en de structuur van uw administratieve organisatie. Kortom: we zorgen voor het controleerbaar maken van uw organisatie. Vaak wordt dit onderzoek gecombineerd met het opstellen van een handboek AO/IB. Ook daarbij helpen we u graag.

Administratief en fiscaal advies

Ons team is gespecialiseerd in alle administratieve en fiscale aspecten waar een organisatie in de publieke sector mee te maken kan krijgen. Belastingregels kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn. Wij begrijpen dat niet iedere organisatie hier experts voor in huis heeft. Daarom adviseren we graag, bijvoorbeeld over omzetbelasting of over het zo fiscaal vriendelijk en ANBI-proof mogelijk inrichten van de organisatie. Wij vormen daarbij het morele kompas - van de moderne soort.

Salarisadministratie

Een salarisadministratie kan complex zijn, zeker voor kleinere organisaties. De steeds veranderende wettelijke eisen vragen om een zorgvuldige en specialistische behandeling. Er mag immers niets mis gaan met de loongegevens. Onze partner Het Loonloket beschikt over een team van goed opgeleide salarisadministrateurs, die tijdig en op de juiste manier alle gegevens verwerken. Zij helpen u ook graag bij het opstellen van arbeidscontracten en bij arbeidsrechtelijke zaken.

Jaarrekening bij assurance-opdrachten

Is er geen wettelijke verplichting tot een accountantscontrole, maar is het wel wenselijk een vrijwillige controle uit te laten voeren? Met onze jarenlange ervaring in de non-profitsector kennen we de waarde van het vergroten van zekerheid en het versterken van vertrouwen. Wij helpen u bij het opstellen van de jaarrekening bij assurance-opdrachten. Dat doen we met behulp van een rapportgenerator op basis van uw financiële administratie.

Contact

Wilt u hierover verder praten? Maak een afspraak met Maarten Stuij AA (m.stuij@withaccountants.nl) of Pieter Alblas RA (p.alblas@withaccountants.nl) voor een vrijblijvend gesprek over wat wij voor u kunnen betekenen. Telefonisch zijn we bereikbaar via 088 – 0184 500. Wij zijn u en uw organisatie graag van dienst!