< terug naar nieuwsoverzicht

Voor je het weet is het kerst

21/11/2019

Na de zomervakantie wordt er op ons kantoor altijd geroepen: ‘voor je het weet is het Kerst’. Op het moment dat ik dit schrijf, zijn de temperaturen nog zeer aangenaam en lijkt de kou en de eindejaarsperiode nog ver weg. Toch is september hét moment om de focus aan te scherpen en te controleren of we op de goede weg zijn. Worden alle doelstellingen behaald? En zo niet, waar moeten we onze aandacht op vestigen om alles in goede banen te leiden?

Aandacht is volgens de definitie de ‘vrucht van onze pogingen om onze gedachten op een bepaald onderwerp te vestigen’. Dat is niet altijd gemakkelijk. Niet alleen zijn er veel zaken die om aandacht vragen, daar tegenover staat dat we iedere dag door duizend dingen worden afgeleid. Geluidjes op je telefoon, een berichtje op social media, een mailtje dat meteen even beantwoord moet worden, een collega aan je bureau; het is niet makkelijk om gefocust te blijven.

Focus vraagt om bewust gedrag: waar besteed ik wel mijn aandacht aan en waaraan niet? Prioriteiten stellen is in de komende periode nog belangrijker dan in de rest van het jaar. Wat is écht belangrijk, waar moeten we als eerste aandacht aan besteden? De regelgeving is momenteel continu in ontwikkeling en er staat de komende tijd een aantal veranderingen op stapel. Die ontwikkelingen vereisen óók onze aandacht, zodat we er tijdig op kunnen inspringen.

Wij snappen bij WITh Accountants dat het u soms behoorlijk boven het hoofd kan groeien. Daarom zijn we voor u altijd bereikbaar om alles even duidelijk op een rijtje te zetten. Tot die tijd wens ik u de juiste focus toe!

Pieter Alblas