< terug naar nieuwsoverzicht

Terugblik seminar Actuele ontwikkelingen filantropie: ontmoeten, leren en delen

14/6/2022
Op 1 juni organiseerde het Gezelschap voor de Filantropie het seminar ‘Actuele ontwikkelingen filantropie’ in Amsterdam. Door de experts van het gezelschap én gastsprekers uit de praktijk werden alle belangrijke onderwerpen uit de filantropie vakkundig behandeld. Circa 65 bestuurders, directeuren, managers, toezichthouders en leidinggevenden van ideële non-profitorganisaties kwamen bij elkaar om elkaar te ontmoeten, te leren, te delen en geïnspireerd te worden door elkaars verhalen.

Als gezelschap kijken we terug op een zeer geslaagd seminar. Er werd integrale verbinding gemaakt tussen kennis, ervaring en een diversiteit aan deelnemers. De enthousiaste inbreng van de circa 65 deelnemers heeft heldere inzichten vanuit de praktijk opgeleverd. Wij willen iedereen die erbij was bedanken voor jullie komst en bijdragen aan een hele mooie dag!

Programma

Voor ideële non-profitorganisaties gelden veel regels en soms best ingewikkelde wetgeving om zich aan te moeten houden. Het gezelschap heeft als doel tijdens dit seminar om op een toegankelijke en inspirerende wijze te prikkelen met vraagstukken en kennis bij te spijkeren. In het gevarieerde programma kwamen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Hebben we reserves aangesproken in coronatijd (Jan Snoei, WITh Accountants)
  Praktijkvoorbeeld van Stichting De Vrolijkheid (Tom Saal)
 • Grens tussen ondernemen en goeddoen (Bram Baak, Hak + Baak)
  Praktijkvoorbeeld van MissionInvest (Wim Hasselman)
 • Sanctiewetgeving en hulporganisaties (Pieter Alblas, WITh Accountants)
  Praktijkvoorbeeld door GZB (Tijmen van Steeg)
 • Het plezier van vrijwillig toezicht | CBF Erkenning (Martin Bauman)
  Diverse praktijkvoorbeelden door Marc Petit

Na afloop van het seminar werden de jaarlijkse uitgaven ‘Actuele ontwikkelingen filantropie’ van het gezelschap uitgereikt aan de aanwezigen. In dit naslagwerk wordt door de experts van het gezelschap concreet gestalte gegeven aan kennisbundeling en dienstverlening.

Integrale benadering, brede vertegenwoordiging

We mochten positieve reacties ontvangen over het nuttige karakter van het seminar, de actuele ontwikkelingen op een rij, de theoretische en praktische verdieping hiervan en praktijk casuïstiek vanuit goede doelen. We hebben het als positief ervaren dat de sector breed vertegenwoordigd was: er was een grote diversiteit was aan soorten goede doelen aanwezig, maar ook diverse geledingen als banken en toezichthouders.

Redenen genoeg om elkaar volgend jaar weer te ontmoeten! Wilt u ondertussen meer informatie over het Gezelschap voor de Filantropie of lezen over de actualiteiten in de filantropie? Contacteer ons of vraag de jaarlijkse uitgave ‘Actuele ontwikkelingen filantropie’ van het gezelschap aan via info@withaccountants.nl.

Gezelschap voor de Filantropie