< terug naar nieuwsoverzicht

Kwetsbaarheid

6/4/2020

Over impact in de branche gesproken: corona heeft enorme impact… Veel zijn organisaties zetten zich in voor kwetsbare mensen. Nu worden ook wij geconfronteerd met kwetsbaarheid.

Inkomsten lopen terug, kosten die zijn gemaakt voor evenementen voor fondsenwerving worden niet terugverdiend. Kunnen de kwetsbare mensen uit de doelgroep ondersteund blijven worden? Activiteiten kunnen door organisaties en/of hun partnerorganisatie niet of maar gedeeltelijk worden uitgevoerd door de omstandigheden.

Echter, de enorme creativiteit in de sector zorgt voor het snel kunnen ombuigen en activeren richting de doelgroep. Wat we veel horen is dat het hart spreekt: we laten de doelgroep niet de dupe worden van de crisis! Wat we niet moeten doen is nu stoppen met de activiteiten voor kwetsbare mensen, juist nu moet hieraan geld besteed worden. Met elkaar de handen ineenslaan, geworteld in de samenleving zal de sector zich – vanuit een eeuwenoude traditie – door de crisis heen kunnen slaan is onze overtuiging. Maar daarvoor is wel lef, energie, daadkrachten actie vereist.

Als je de eigen kwetsbaarheid erkent is dat de basis om sterker uit de crisis te komen en met daadkracht de meest kwetsbaren te helpen.

In deze nieuwsbrief geven wij aantal zaken weer om u in deze tijd van dienst te kunnen zijn.

Pieter Alblas