< terug naar nieuwsoverzicht

Trainingen met meerwaarde

2/9/2022
‘Benut elke dag om te leren, te groeien en kennis te delen.’
De ene crisis lost meteen de andere af. Dat maakt dat directeuren en leidinggevenden van goede doelen en fondsen voor moeilijke keuzes staan. Als betrokken expert kennen we de sector goed en zijn we in staat om de actualiteiten en ontwikkelingen in het juiste perspectief te plaatsen en concrete handreikingen te doen voor de sector. Daarom organiseert Jan Snoei van WITh Accountants samen met Sparkle Academy’s Petra Hoogerwerf diverse trainingen en workshops. Kleinschalige trainingen waarin ruimte is om van elkaar te leren en te sparren met andere organisaties. Bovendien zijn de trainingen interactief is en kunt u na het volgen van de training daadwerkelijk concreet aan de slag.

Het aanbod voor u dit najaar:

TRAINING | Financiële verslaggeving voor ideële organisaties | 29 september 2022

Goede financiële verslaggeving voor ideële organisaties is van groot belang. Deze organisaties dienen transparant te zijn in hoe zij ontvangen gelden van donateurs, sponsors of subsidiënten goed besteden. Interne en externe toezichthouders hechten een groot belang aan een leesbaar financiële jaarverslag. Jan Snoei gaat onder andere in op goede toepassing van de richtlijn RJ 650 (bijv. hoe wordt omgegaan met de reserves en fondsen). En staat stil bij de verslaglegging van de kosten- en inkomstenkant.

TRAINING | Leidinggeven aan goede doelen | 13 oktober 2022

Na de coronacrisis zijn er nu andere crisissen. Dat maakt dat directeuren en leidinggevenden van goede doelen en fondsen voor moeilijke keuzes staan. In deze workshop van Jan Snoei en Petra Hoogerwerf ga je met collega-leidinggevenden aan de slag over de dilemma’s die je kunt tegenkomen. Interen op de reserves en fondsen, inkrimpen om op de toekomst voorbereid te zijn of juist inzetten op groei? Welke kansen zijn er in de markt? Wat betekent de wereldpolitiek voor jullie beleid?


TRAINING | Reputatieschade voorkomen en managen | 10 november 2022

Vertrouwen is essentieel in het werk van goede doelen en non-profit organisaties. Hoe zorg je er voor dat je organisatie niet negatief in de media komt? Ben je als manager nog niet bezig met het voorkomen van reputatieschade? Meld je dan aan voor deze training. Petra Hoogerwerf en Jan Snoei geven een praktische training met veel voorbeelden. Ze gaan in op de oorzaken van reputatieschade en hoe je de organisatie kunt voorbereiden op mogelijke calamiteiten.

Jan Snoei heeft ruim 20 jaar ervaring als accountant in de non-profit sector, waaronder veel goededoelenorganisaties. Als trainer richt hij zich op de onderwerpen risicomanagement, financiële verslaggeving en (financieel) leidinggeven aan goede doelen. Hij heeft indertijd meegeschreven aan de Publieke Managementletter voor goededoelenorganisaties van het NBA (Nederlandse Beroeps-organisatie Accountants). Als partner van WITh Accountants heeft hij 5 jaar geleden de vestiging Amersfoort opgezet en is hij initiatiefnemer van het Gezelschap voor de filantropie.


Bekijk het aanbod op op de website van Sparkle Academy en meld u aan!